VoederWaarde.nl timmert aan de weg!

VoederWaarde.nl heeft afgelopen jaar de strategie herijkt en de huisstijl vernieuwd. Daarnaast is Coöperatie De Valk Wekerom aangetrokken als nieuwe deelnemer. VoederWaarde.nl is het enige keurmerk in Nederland dat de voederwaarde bij de deelnemende mengvoerbedrijven borgt en dit aantoonbaar maakt door onafhankelijk toezicht.

Veehouders vinden transparantie en een eerlijke samenstelling belangrijk. Dit blijkt onder andere uit de deelname van de brancheorganisaties (LTO, NMV, POV, NVP) in het bestuur van VoederWaarde.nl. De resultaten van de VoerMonitor 2020 laten dit ook zien. Wel zien veehouders transparantie en een eerlijke samenstelling als een belangrijke basisvoorwaarde.

Nieuwe strategie
In haar nieuwe strategie richt VoederWaarde.nl zich primair op de mengvoerleveranciers. VoederWaarde.nl biedt mengvoerleveranciers onafhankelijk toezicht op de systematiek achter de voederwaarde waardoor het waarde geeft aan de belofte die zij doen aan veehouders. Transparantie, openheid en vertrouwen zijn gedeelde kernwaarden van alle deelnemers.

Doelen VoederWaarde.nl
De drie belangrijkste doelen van VoederWaarde.nl zijn volledige openheid over grondstofsamenstelling voor afnemers, eenduidige berekening van de voederwaarde met behulp van een internationaal erkend en onafhankelijk voederwaardesysteem en garanties op de voederwaarde door het uitvoeren van controles. VoederWaarde.nl is het enige keurmerk dat controleert of hetgeen wat op het label staat, klopt met de werkelijkheid. De deelname van de brancheorganisaties geeft extra invulling aan het onafhankelijk toezicht.

Nieuwe deelnemer: Coöperatie De Valk Wekerom
Coöperatie De Valk Wekerom is onlangs als deelnemer toegetreden tot VoederWaarde.nl. Imelda Gielen, voorzitter VoederWaarde.nl heeft onlangs het deelnemerscertificaat overhandigd aan Michael Mackaay, directeur Coöperatie De Valk Wekerom. Michael Mackaay: “Door deel te nemen aan VoederWaarde.nl zeggen wij niet alleen dat we transparantie en eerlijkheid over samenstellingen belangrijk vinden, we kunnen het ook aantonen.” Bij VoederWaarde.nl zijn naast Coöperatie De Valk Wekerom nog zeven andere mengvoerbedrijven aangesloten en vier brancheorganisaties.

Nieuw eigentijds logo
VoederWaarde.nl heeft een nieuw eigentijds logo laten ontwerpen dat past bij de uitstraling van VoederWaarde.nl. De basisvorm van het logo is een schild dat staat voor de bescherming die VoederWaarde.nl biedt. De V-vorm in het logo staat voor voederwaarde en openheid.